Geen toekomst zonder historie, geen identiteit zonder verleden
Stichting Erfgoed Juzt houdt zich bezig met het verzamelen en beschermen van het documentaire archief, beeldmateriaal, voorwerpen en verhalende geschiedenis van Juzt en haar rechtsvoorgangers. Doel hierbij is deze toegankelijk te maken voor oud- cliënten en –medewerkers, te gebruiken voor publicatie, historisch onderzoek  en ten toon te stellen.
lees meer

 

Voel je welkom!

De medewerkers van Erfgoed Juzt (medewerkers van Juzt en vrijwilligers) geven voorlichting over het erfgoed. Oud-pupillen zijn van harte welkom wanneer zij nog eens terug willen kijken op de periode en plaats waar zij een tijd van hun jeugd hebben doorgebracht.
Daarnaast zijn ook oud-medewerkers van harte welkom om nog eens terug te kijken op het werk wat ze (soms) jarenlang hebben gedaan.
Contact

 
 
 

 Word vriend van Erfgoed Juzt

Erfgoed Juzt is ontstaan vanuit het besef dat het zonde zou zijn wanneer het historisch materiaal van Juzt en haar rechtsvoorgangers zou verdwijnen. Dit heeft geleid tot de oprichting van de “Stichting Erfgoed Juzt”. Wat al deze instellingen gemeen hadden, is de zorg voor kinderen en jongeren in de knel. Die doelstelling heeft hen immers ook bij elkaar gebracht in Juzt. Daarmee is de geschiedenis van Juzt ook verbonden met de geschiedenis van de jeugdzorg in Nederland en met de ontwikkeling van het vak jeugdzorgwerker. 


Stichting Erfgoed Juzt houdt zich bezig met het verzamelen en beschermen van het documentaire archief, beeldmateriaal, voorwerpen en verhalende geschiedenis van Juzt en haar rechtsvoorgangers. Doel hierbij is deze toegankelijk te maken voor oud-cliënten en oud-medewerkers, te gebruiken voor publicatie en historisch onderzoek, tentoon te stellen en zodoende voor eenieder toegankelijk te maken.

Voor het behoud hiervan zorgen een paar enthousiaste vrijwilligers. Maar er is meer nodig !! 

  • Daarom hebben we binnen Erfgoed Juzt het initiatief genomen tot de oprichting van de ‘Vrienden van Stichting Erfgoed Juzt’.
  • Steun Erfgoed Juzt voor het behoud van de historie. Word voor €10,-- per jaar Vriend en ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.
  • Mail je gegevens (Ik was werkzaam bij/ik verbleef - in de periode) naar stichting@erfgoedjuzt.nl  Je bijdrage kun je storten op: NL38TRIO0379223473

Sponsoring

Barry de Vooght heeft een sponsoring gedaan in de vorm van het digitaliseren van de film van de opening door HKH Prinses Beatrix in 1969.